Despre simplitate si fericire

comment 1
Daily Zen Living / Heart to Heart

Simplicity

Azi simt nevoia sa scriu in romana. De fapt, am zis ca voi scrie mai mult sau mai mereu, in limba sufletului meu, dar nu stiu cum, cuvintele imi veneau doua cate doua, rauri-rauri, numai in engleza. Si asa am scris de cand am inceput acest blog.

Iar ca totul sa fie si mai clar, mai zic atat: nu scriu in engleza pentru ca asa “da bine” sau pentru ca vreau sa impresionez pe careva, ci pentru simplu motiv ca asa imi vine.

Imi plac lucrurile simple.

Mi-am cladit o intreaga filozofie de viata in jurul acestui concept: simplitate. Nu-mi place sa ma complic, evit pe cat pot situatiile incalcite si datatoare de dureri de cap, nu ma intereseaza barfa, rautatea gratuita, aratatul cu degetul si soptitul la ureche.

Am o viata pe cat de simpla, pe atat de frumoasa. In ultimii ani m-am transformat intr-un fel de curator, asa cum sunt cei din galeriile de arta si includ in viata mea pe cat pot, numai lucruri frumoase & pozitive, idei constructive si mai ales oameni de bine.

Nu ma intereseaza sa fiu altcineva doar ca sa fiu in trend, sa fiu placuta de X si de Y care mie ca oameni nu-mi spun nimc. Am devenit selectiva, da, o recunosc si o sustin sus si tare: nu-mi place sa-mi pierd timpul degeaba cu oameni/stari/ situatii care nu-mi aduc nimic…bun. Din acest motiv sunt atenta cu ce aleg si in viata privata si in cea profesionala.

Refuz foarte multe evenimente la care sunt invitata si nu pentru ca as fi vreo “pretioasa”, ci pentru ca timpul meu este pretios si pentru ca-mi place sa-l investesc cu cap si mai ales cu suflet: petrec cat pot de mult cu familia si prietenii mei dragi. Cu ei sunt generoasa. Lor le ofer cu inima deschisa timpul si atentia mea si tot ce poate fi mai bun din mine. Cand sunt cu ei, sunt 100% acolo. Ii ascult, nu-mi butonez telefonul.

Din acest motiv, multi se mira si ma eticheteaza ca fiind aroganta. Este in regula…este treaba lor, parerea lor, nu reflecta realitatea, deci nici n-am de ce sa ma supar 🙂

Iar treaba asta cu mersul intens la evenimente (in special, mondene) este din nou o alegere personala. Fiecare are dreptul sa-si petreaca timpul dupa cum considera. Unora chiar le place. Am un prieten foarte drag care este nelipsit de la asa ceva…poza si evenimentul, doar asta vad pe pagina lui de facebook. Dar lui ii place atmosfera, se pregateste din timp pentru ele, isi alege cu grija ce poarta, ii place sa discute, sa socializeze, sa fie prezent acolo.

Eu nu-s asa, dar tot il iubesc, asa cum ma iubeste si el pe mine. Eu-s cu ai mei (sotul si fetita noastra), cu muzica noastra, cu glumele, cu serile noastre, cu mesele noastre. Ce sa fac?! Daca asta imi place?! Stiti de cate ori ne spunem toti trei seara la masa: “Ce bine de noi!” ? De foarte multe ori. Pentru ca pentru noi asa arata fericirea. Si din asta este compusa: din momentele noastre de zi cu zi.

Si ca sa inchei aceasta oda dedicata simplitatii si fericirii reale, va spun ca lucrurile sunt simple. Atat de simple pe cat le dam noi voie sa fie. Nu vorbesc despre evenimente neasteptate, dureroase, grele…desi si despre asta as avea ceva de spus. Vorbesc despre viata normala, de zi cu zi. Vorbesc despre cat de fericiti am fi daca am alege calea simpla, fireasca, autentica, nu sclipiciul, drama inchipuita si aparentele inselatoare.

Keep it simple, life is simple.

Va pup cu drag,

Bianca Zen 2

P.S. Daca nu are nicio noima ce am scris, dati de veste. Azi n-am baut cafea 🙂

Advertisements

1 Comment

  1. Pingback: Find Your Rainbow At The End Of Your Comfort Zone | Urban Zen Living

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s