La multi ani, Bucuresti!

Leave a comment
Random Thoughts

Am mai scris la un moment dat despre dragostea mea pentru Bucuresti. Dar asta se intampla cu ceva timp in urma, pe un alt blog.

Azi, la ceas aniversar, imi vine sa scriu din nou despre el, despre Bucurestiul meu iubit. Stiu ca multi nu-l suporta, multi il blameaza sau il urasc in tacere, nu-i suporta si ii reclama lipsurile, neajunsurile, traficul, aglomeratia, bordurile, cainii comunitari, constructiile pestrite inserate brutal si grotesc printre comori arhitecturale lasate in paragina.

Ii cunosc si eu acesta latura, dar stiu ca nu-i decat o fateta a sa si nicidecum nu reprezinta intregul.

Pentru mine, acest oras reprezina de mai bine de un deceniu “acasa”. M-am indragostit de el la prima vedere, de pe vremea cand veneam cu trenul la fiecare sfarsit de saptamana, sambata, pentru a face doua-trei ore de meditatii la psihologie. Eram inca la liceu si ma pregateam de admiterea la facultate. Nimic nu-mi placea mai mult decat sa ma plimb pe strazile lui, sa admir casele vechi si sa visez cu ochii deschisi cum va arata viata mea aici. Asteptarea si visarea au meritat din plin si mi-au depasit cu mult orice inchipuire!

Aici este locul in care visurile mele au devenit realitate si altele noi s-au cladit si implinit, rand pe rand.

Bucurestiul este orasul care m-a primit cu bratele deschise si mi-a dat voie sa devin ceea ce sunt azi: o persoana libera si fericita cu ceea ce este. Aici mi-am intalnit sotul, prietenii, angajatorii. Aici m-am format profesional si mi-am cladit o viata frumoasa.

In timp, am ajuns sa calatoresc si sa vizitez multe orase ale lumii, dar o spun cu mana pe inima:

Bucurestiul este (pentru mine) cel mai frumos oras din lume.

Pentru ca-l privesc prin ochii iubirii. Ii vad doar frumusetea, deschiderea, eclectismul, energia, locurile de bine, oamenii tineri  sau cu spirit tanar, creativi si intreprinzatori; ii vad istoria si ii savurez parfumul de odinioara.

Nu as vrea sa traiesc in alta parte, intr-un alt oras, chit ca au strazi mai libere si mai asfaltate, locuri de parcare mai multe, parcuri mai verzi, oameni mai linistiti, mai “civilizati”, mai altfel. Aici mi-e locul. Aici este orasul meu.

La multi ani, Bucuresti!

Te iubesc si iti raman datoare pentru toate amintirile frumoase in care esti si tu!

Iti multumesc pentru toti oamenii pe care mi i-ai scos in cale si pentru toate locurile, stradutele, muzeele, galeriile, cafenelele si librariile in care ma simt “eu” si ma simt acasa.

♥ La multi, multi ani, orasul sufletului meu! ♥

Bianca Zen 2

P.S. Pentru cei care sunt din Bucuresti sau vin in vizita in acest weekend, iata Programul Evenimentelor organizate cu ocazia Zilelor Bucurestiului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s