De citit intr-o zi ploioasa: Kyra Kyralina

Leave a comment
Art, Music & Books

Kyra Kyralina

O zi din aceea in care esti nicicum.

Afara ploua marunt, nu ti-e nici cald, nu ti-e nici frig. Sunt deja la a doua cafea si parca mai ravnesc la una. Sunt si nu sunt ocupata.

Parca as lasa azi totul in aer si m-as baga in pat sa citesc fara sa ma simt prost fata de lumea intreaga ce munceste sarguincioasa, unii prin corporatii, altii prinsi in trafic sau blocati fara speranta intr-un aeroport de tranzit.

Si cat trec in registru argumente pro si contra capitularii mele iminente, ma uit pe furis la o carte:

Kyra Kyralina, cea inmiresmata cu parfumuri dulci orientale, plina de povete ascunse la fiecare colt de pagina. O poveste in poveste, presarata cu iubiri furate, lectii despre umanitate si gravuri despre tenebrele spiritului uman.

Despre ne-omenie

Minunat acest Panait Istrati, care a dat nastere sub indrumarea marelui Romain Rolland, unei aventuri cum n-a mai fost si care nu se poate povesti, ci doar citi cu sufletul la gura.

Aud de prin targ ca de curand a aparut si filmul in regia lui Dan Pita, dar gurile rele (nu putine la numar), spun ca este un esec total. Nu vreau sa le dau crezare, dar nici nu ma duc sa-l vad.

In imaginatia mea, acest film ruleaza deja de ceva vreme, are o distributie de exceptie si un parfum aparte. Din acest motiv prefer sa-l savurez in liniste, in intimitatea gandurilor mele.

Ma duc sa-mi pregatesc a treia cafea si sa-mi gasesc un loc confortabil pentru visare, iar pe voi va invit sa (re)descoperiti o poveste cum n-a mai fost…

Cu drag,

Bianca Zen 2

* Imaginile de mai sus au fost surprinse cu telefonul, pe un drum cu peripetii, de la Braila spre Bucuresti

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s