Hotii de frumusete

Leave a comment
Random Thoughts

Hotii de frumusete suntem in primul rand noi.

Noi cei care uitam sa ne privim in oglinda cu toleranta si blandete.

Hotii de frumusete suntem noi cele care ne inspectam in fiecare dimineata cu o atentie microscopica si oftam la fiecare rid ce ne innobileaza chipul.

Hotii de frumusete sunt toate acele priviri ucigatoare, ale noastre sau ale altora, si toate acele standarde de frumusete care vin sa ne spuna ca nu suntem suficienti de slabi/grasi/inalti/frumosi/bronzati si ca nu corespundem din punct de vedere estetic.

Hotii de frumusete sunt toate acele ganduri pe care ni le facem inaintea unui mare eveniment: “Nu am nimic de imbracat. Nimic nu-mi sta bine. Am imbatranit. M-am ingrasat. Mai bine as ramane acasa.”

Hotii de frumusete suntem noi cei care alegem sa ne ascundem trasaturile in loc sa ne punem in evidenta unicitatea.

Ne spunem in gand ca societatea este de vina si mai ales toate acele persoane perfecte care apar in reviste sau la televizor. Ei si ele, norocosii, sunt de vina pentru complexele noastre. Pentru neincrederea si neputinta noastra de a corespunde.

Eu vin si zic ca noi suntem hotii de frumusete. Noi cei care fugim de noi si alegem sa aratam lumii o fateta mereu imbunatatita, dar atat de trucata. Este minunat sa ai grija de tine si sa-ti doresti sa evoluezi fizic, psihic & spiritual, dar este atat de gresit sa creezi o identitate care nu-ti apartine, doar ca sa placi lumii.

Hotii de frumusete suntem noi cei care ne negam pe noi insine, cu bune si rele, cu defecte si calitati.

Embrace who you are

Ne mascam timiditatea prin rasete zgomotoase, ne infasuram trupul in haine fara forma, ne ascundem privirea sub ochelari de firma si ne ingropam personalitatea pentru un trend efemer.

Vrem sa fim acceptati purtand uniforme si IT-item-uri, razand la glume pe care oricum nu le intelegem, mergand la evenimente care ne displac si pozandu-ne alaturi de oameni cu care nu avem nimic in comun. Doar pentru a fi acceptati. Acceptati pentru ceea ce nu suntem.

Pe dinauntru o stim; stim ca suntem nedrepti, stim ca valoram mai mult decat lasam sa se vada. Oftam si ne spunem ca nu avem incotro. Ca asta-i lumea in care traim si ca astea-s regulile jocului.

Acceptarea si mai ales aprecierea sociala creeaza dependenta. Dar uitam ca, cu cat mai dulci sunt aparentele si falsele aprecieri, cu atat mai amara este tradarea fata de noi insine.

Hotii de frumusete suntem noi si din pacate nu realizam ca odata cu rapirea dreptului de a ne simti frumoase, ne rapim si dreptul de a fi fericite exact asa cum suntem acum.

Dar azi, intr-o dimineata ploioasa de vineri, va invit sa schimbam jocul si sa ne privim in oglinda cu inima si cu ochii deschisi. Si apoi sa ne spunem in gand cu incredere si acceptare:

“Asta sunt eu.

Si sunt bine asa cum sunt.

Mi-e bine cu mine.”

Cu mult drag,

Bianca Zen 2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s