Cum sa fii Zen? Iata secretul!

Leave a comment
Daily Zen Living / Heart to Heart

The Key to Happiness

Dragi prieteni,

Doua lucruri cred ca stiti deja despre mine: 1. ca scriu mai mult in engleza pe acest blog si 2. ca sunt o persoana cat se poate de Zen (sau cel putin asta incerc sa fiu). Ei bine, azi m-am hotarat sa va scriu in limba sufletului meu si sa va imparatasesc un mesaj pe care l-am scris in aceasta dimineata pe contul meu de facebook. L-am scris dintr-o suflare, fara sa-l gandesc, ci doar sa-l simt si iata, se pare ca a ajuns exact la oamenii care trebuiau sa-l auda.

Din acest motiv, fara sa-i alterez in niciun fel forma, vi-l redau aici cu increderea ca, din nou, va ajunge catre voi, cei care aveti nevoie sa-l auziti.

<< Ma intreba cineva saptamana asta, intr-o pauza la o conferinta, cum fac si ce fac de sunt mereu cu zambetul pe buze si …Zen asa in general. Care este secretul?

Prima reactie a fost sa ma pufneasca rasul. Apoi i-am raspuns ca nu exista un secret, ci mai mult un angajament pe care il am eu fata de mine insami. Un “contract” pe care il innoiesc zi de de zi cu viata.

Mereu am fost un om vesel, optimist, deschis, dar mai cu seama in ultimii ani mi-am propus sa fiu fericita…pe cat se poate de fericita si nu doar cu ocazii speciale, ci zi de zi, fara exceptie.

Mi-am construit un stil de viata care sa se muleze si completeze cu dorintele, cu nevoile si cu “trebuintele” mele. Incerc sa le echilibrez pe toate: si pe “vreau”, si pe “imi doresc” si pe “trebuie”. Chiar si pe “nu pot” sau “nu stiu”.

“Secretul” consta in echilibru. In auto-cunoastere. In acceptare. Si mai ales in adevar. Stiu cine sunt si pana unde pot sa merg. Stiu ce temeri am si stiu ce dorinte am. Incerc sa ma cunosc mai bine zi de zi si sa ma incurajez, cu blandete, sa mai fac un pas. Nu mi-e teama de limitarile mele: le privesc in ochi si incerc sa le depasesc daca asta imi aduce fericirea. Nu ma stresez si nu pun presiune inutila pe mine. Imi este suficient sa traiesc ce imi pune viata inainte sau ce atrag in mod inconstient.

Nu ma incarc cu lucruri/ oameni si experiente care nu-mi aduc nimic bun. Nu ma pun constient sau premeditat in situatii care sa ma stanjeneasca, sa ma supere sau sa-mi altereze starea de spirit.

De ce? Pentru ca aleg “altceva” pentru mine. Aleg, zi de zi, sa fiu fericita.
Aleg sa vad dincolo de asa-zisele obstacole (vreme, trafic, un colet pierdut, o plata intarziata, o raceala, o durere de spate etc.) si tind mereu sa-mi ofer cat mai multa fericire, pe care invariabil o transmit si celor din jur.

Imi place la nebunie sentimentul de “pofta de viata” si asta a devenit prioritatea mea nr. 1.

Va incurajez si pe voi sa faceti acest lucru pentru voi, fara sa va simtiti egoisti, pentru ca nu are nicio legatura cu asta. Fericirea voastra sta fix in mainile voastre si in angajamentul pe care vi-l luati fata de voi insiva. Acesta este “secretul”.

Zi frumoasa sa aveti si sa fiti fericiti mereu!

Cu drag,
Bianca >>

Sper ca v-ati regasit si auzit numele printre randurile de mai sus. Sper ca ati simtit indemnul de a va lua fericirea in propriile maini si de a face tot ce va sta in putinta, pentru a fi fericiti si ZEN zi de zi.

Va imbratisez cu drag,
Bianca Zen 2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s