Mic ritual de dimineata

Leave a comment
Daily Zen Living / Mesaje Scurte

pillows-on-bed-white

Dragi prieteni,

Cred ca fiecare om pe lumea aceasta are un mod al sau de a-si incepe ziua.

Ma refer fix la clipa in care deschide ochii. Unii dintre noi se trezesc cu mult calm si cu recunostinta in gand pentru ziua ce abia incepe, iar altii dintre noi deschid ochii cu o usoara graba si cu gandul la multele lucruri pe care le au de facut in ziua respectiva.

La mine se aplica ambele variante, desi mi-am dorit la un moment dat sa-mi incep toate diminetile, fara exceptie, cu un gand bun si un mare “Multumesc!” venint din inima. Nu-mi reuseste mereu; am si eu gandurile mele, framantari sau vise de peste noapte care ma supara si ma incearca.

In schimb, indiferent de cum m-am trezit in dimineata respectiva, cand ma dau jos din pat dau peste o mica rugaciune pe care am inramat-o si care imi tine calea. Am gasit-o intr-o carte de Colleen Saidman Yee si desi poate nu a fost gandita ca o rugaciune clasica, mie mi s-a parut perfecta pentru a-mi stabili intentia pentru ziua aflata la inceput.

Vi-o redau aici:

“May all beings everywhere be happy and free.

And may the thoughts, words and actions of my own life contribute in some way to that happiness and to that freedom for all.”

Cred cu tarie, ca daca ne-am incepe ziua cu o mica rugaciune, nu doar pentru noi si cei pe care ii iubim, dar si pentru ceilalti oameni, cei pe care nu-i stim, nu-i vedem si nu-i auzim, dar care exista in lumea aceasta mare, universul nostru ar arata un pic altfel. Atunci cand intelegi ca simpla ta prezenta pe acest Pamant are un rol, un rost si un impact esential asupra lumii in care traim, nu poti ramane indiferent la ceea ce gandesti, ceea ce transmiti si ceea ce oferi celor din jur.

Duminica frumoasa sa aveti!
Cu mult drag,
Bianca Zen 2

*sursa foto: www.farmgirlinflipflops.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s