Calea Cautatorului de Lumina (I)

Leave a comment
Heart to Heart

Sunset Gray

Dragi prieteni,

Nu m-am gandit vreodata ca voi ajunge sa vorbesc deschis despre acest subiect. Mi se parea un lucru intim, un lucru personal, pe care il dezvaluiam doar celor apropiati si celor asemenea mie.

Apoi, in timp, am realizat ca suntem din ce in ce mai multi, cei care avem un punct de turnura in existenta noastra sau mai multi ani de cautari intensive, pana cand, vine o buna zi in care stim exact cine suntem: Cautatori de Lumina.

Termenul nu-mi apartine, ci l-am regasit in scrierile lui Doreen Virtue, iar apoi sub o forma sau alta, printre randurile altor scriitori care abordeaza subiecte similare sau complementare.


Propria mea calatorie spirituala – de cautare, acceptare si regasire – se intinde pe durata a cel putin sapte ani de zile. Si desi niciodata nu am avut un Eat, Pray, Love-moment, am simtit mereu, pe parcursul acestor ani, cum piesele de puzzle incepeau sa se potriveasca, iar razele de lumina sa patrunda in abisul sufletului meu. Bucati intregi de poleiala cadeau unele dupa altele, prejudecati si scenarii inchipuite ale eului meu se daramau in fata Adevarului, pe care nu-l puteam explica, ci doar simti.

Ei bine, pe masura ce invatam sa ma bucur de tot ce descopeream in legatura cu mine si cu rostul meu in lume, Viata imi aducea noi si noi oameni in cale, cu povesti similare, cu zambete calde, cu inimi deschise si drumuri ce se legau inexplicabil, dar atat de natural, de drumul meu.


Cine sunt acesti Cautatori de Lumina?

Sunt oameni ca mine si ca tine: sunt spiritele libere, cu aripi usor frante si cusute la loc, visatorii, adultii ramasi copii pe dinauntru, cei care inca mai cred in miracole, in magie, in bunatate si in Iubirea cu I mare. I-am gasit “camuflati” in bancheri, in avocati-deveniti-artisti, in vanzatori de cristale, in medici cu perciuni si infatisare de spiridus.

I-am gasit in dascali si duhovnici cu har, in parinti care vegheaza si se preocupa neobosit de visurile copiilor lor, in mame “de cariera” ce-si muta existenta pe taramul magic al copiilor lor, i-am gasit in muzicieni cu par sauvage si cu chip bland de copil si in fosti corporatisti care fac conferinte spirituale si retreat-uri de regasire pentru semenii lor. Sunt peste tot si sunt tot mai multi. Si asta ma bucura nespus, pentru ca si eu sunt una dintre ei.


Cautatorii de Lumina iubesc prin definitie Viata, natura si pe semenii lor.

Tot ceea ce fac are la baza, fie ca ei o percep constient sau nu, un sentiment profund de iubire si daruire. Ei pentru asta traiesc, prin asta se desavarsesc.

Calea lor este dreapta, simpla, insa nu usoara. Mai ales in era in care traim. Din acest motiv, de multe ori fac si ei ce au vazut la altii ca se face: isi pun masti. Una peste alta, mai frumoasa, mai impenetrabila, mai tacuta.

Cautatorii de Lumina isi cladesc propriul lor univers, cu muzica, arta, frumos si bun si credinta in Dumnezeu, si se refugiaza in el. Ii intristeaza enorm lumea din jurul lor, cea anosta si gri, care-si canta cantecul de jale la nesfarsit si isi traieste viata pe pilot automat. Dar nu se plang, cel putin nu in public, ci doar in momentele lor de singuratate.

Paradoxal, marea “lupta” a Cautatorilor de Lumina, nu este cu cei din jur, ci cu ei insisi. 

Printre atatea masti si zgomot, mai uita uneori cine sunt, iar alteori se simt prea mici si neinsemnati sau neapartinand acestei lumi. Din fericire, intuitia lor fara de seaman si “inexplicabilul” ii ghideaza mereu inapoi pe drumul lor.

La un nivel subtil sau constient, ei stiu ca au rostul lor pe lume si ca va veni o zi in care nu se vor mai ascunde. O zi in care vor fi, pur si simplu. Iar ceilalti, semenii lor, le vor urma exemplul. Vor fi si ei, pur si simplu.


Am ales sa vorbesc azi despre acest subiect pentru ca imi este din ce in ce mai clar, ca lumea noastra, asa cum o cunoastem si o vedem astazi, are nevoie de Cautatori de Lumina. Lumea noastra in stadiul in care se afla, intre progres tehnologic si involutie spirituala, are nevoie de mai multe inimi deschise, de mai multe maini intinse inspre ajutor si gesturi facute din iubire. Este nevoie de mai multa Lumina intr-o mare de intuneric, frica si convulsii sociale.

Stiu cu siguranta, ca fiecare dintre voi, cei care ati ales sa cititi pana la capat acest text, sunteti un Cautator de Lumina, sunteti unul de-al meu. 🙂

Va salut pe aceasta cale si tot ce vreau sa va mai spun este ca va vad, va aud si va stiu-chiar-daca-nu-va-stiu si ca intr-o zi, lumea noastra va arata altfel.

Pana atunci, sa mergem inainte pe drumul nostru si sa raspandim, fara teama, ceea ce in sufletul nostru este lege: Iubirea. Frumusetea. Adevarul.

All for One & all for Love,
Bianca Zen 2

*imagine: Sunset Gray by Natural Curiosities

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s