Everything you want is a dream away*

Leave a comment
Daily Zen Living

Arcana

Dragi prieteni,

Acesta este un post pe care il scriu in avans, pentru maine, cand nu voi fi in fata laptopului, ci la volan, impreuna cu gasca vesela. Ne indreptam spre inima muntilor, unde (din fericire) nu exista wireless, iar semnalul la telefon este si el mai greu de gasit.

Este destul de ciudat sa va scriu un post pentru “maine” inca de azi, pentru ca nu stiu cum va arata ziua de maine. Imi stiu energia si gandurile de azi, dar acest “maine” este inca o necunoscuta. Ceea ce ma aduce la subiectul urmator.


Azi (pentru voi, ieri) m-am intalnit cu prietena mea Elisabeth la pranz si pentru ca nu ne-am vazut de cateva saptamani, am avut o gramada de povesti de povestit, de stari de impartasit si de planuri de dezbatut.

La un moment dat, am ajuns sa atingem un subiect fierbinte pentru mine si anume, “Visul cel Mare”. Stiti voi, acel vis super-mega-indepartat, caruia ii dai tarcoale usor timid, dar la gandul caruia, iti vine sa tropai de fericire ca un copil in ziua de Craciun.

Elisabeth, care este o persoana tare buna si inteleapta, m-a intrebat, cum m-as simti si ce i-as povesti, daca ne-am putea proiecta peste un an, in acelasi loc, la aceeasi masa.

Ce i-as spune despre Visul cel Mare? L-am realizat? Si daca da, ce anume a trebuit sa fac, sa invat sau sa descopar ca sa-l vad devenit realitate?

Mi-nu-nat!

Pentru mine, aceste intrebari venite pe nepregatite si la care am raspuns spontan, fara sa le rumeg, fara sa le decantez si fara sa las mintea sa-si formuleze o suta de raspunsuri, au fost cu adevarat edificatoare.


Stiti ce i-am raspuns?

1: ca eu, cea de peste un an, simt o pace minunata pe dinauntru si ca simt, in sfarsit, ca am ajuns “acasa”; ca fac exact ceea ce mi-am dorit dintotdeauna sa fac

2: ca mi-am lasat fricile in urma si ca mi-am dat seama ca:”I may not be perfect, but I’m good enough and good enough is perfect for me.”

3: ca pur si simplu, am facut primul pas in directia Visului cel Mare. Si apoi inca unul. Si inca unul. Si tot asa.

4: ca obstacolele ce pareau de netrecut erau de fapt niste amarate de movilite, peste care am trecut fluierand

5: ca am putut face “asta” in primul rand pentru ca mi-am dat voie sa fac, fara sa mai astept ceva sau pe cineva


V-am povestit toate acestea, pentru ca simt ca sigur aveti si voi un vis. Visul cel Mare. Cel mai cel dintre visuri. Si poate ca si voi, ca si mine, il amanati din teama, din neputinta, necunoastere sau pentru ca v-ati facut deja scenariul:”Ehh, n-am cum! Nu sunt in stare/ nu am bugetul/ nu am varsta/ nu am spatiul/ nu am prilejul etc. etc.”

Nu spun ca am gasit Piatra Filozofala cu acest mic exercitiu de imaginatie, dar va incurajez din toata inima, ca atunci cand aveti un ragaz pentru voi, sa va proiectati in viitor, sa zicem peste un an sau doi si sa va uitati in urma, la ceea ce ati realizat.

Ingaduiti-va pentru o clipa sa va imaginati ca traiti deja Visul cel Mare si intrebati-va: cum va simtit traindu-l, daca este ceea ce ati sperat ca o sa fie, cum l-ati integrat in viata voastra de zi cu zi si peste ce a trebuit sa treceti ca sa-l faceti posibil.

S-ar putea sa va surprindeti in mod placut si sa descoperiti ca “Nu pot”-ul din trecut devine “Sigur ca pot”-ul din viitor. Cu alte cuvinte, neputinta de ieri devine incercarea de azi si reusita de maine! Eu asa va doresc sa fie!

Cu mult drag,
Bianca Zen 2*Titlul inspirat din “Adventure of a Lifetime”/ Coldplay

**Sursa foto: Arcana New York

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s