Theta whaaaat?

Leave a comment
Heart to Heart

BeautyDragi prieteni,

Buna dimineata! Pregatiti de o noua zi?

Nu stiu cum v-ati trezit voi, dar eu topai de bucurie de la primele ore ale diminetii. Azi ma intorc la “scoala”! Si nu este orice scoala, ci este primul pas in directia Visului cel Mare, despre care ati mai citit cate ceva aici.

Nu v-am spus prea multe pana acum, probabil pentru ca nici mie nu mi-era foarte clar ce voi face pe mai departe, dar pas cu pas, piesele de puzzle s-au asezat, mintea s-a linistit si ideile bune au iesit la suprafata.

Pe scurt, Visul cel Mare este despre un centru (suna pompos, dar n-am gasit alt cuvant)/ oaza de liniste si creativitate, in care sa ne intalnim cu totii  – voi si cu mine – pentru diferite ateliere creative si…restaurative.

Ce restauram? Pe noi insine. Si cum? Prin Art Therapy, prin discutii motivationale, prin Seara de Zen, prin sesiuni one-to-one de terapie alternativa (ex. Theta Healing).


Nu stiu daca v-am spus pana acum, dar cei care ma cunoasteti mai bine, stiti ca am absolvit Facultatea de Psihologie. Nu am profesat niciodata ca psiholog/psihoterapeut, dar in schimb, toata viata mea profesionala s-a legat de visurile oamenilor.

Inainte ascultam si vegheam asupra visurilor profesionale ale clientilor mei si ii indrumam inspre companii unde si-ar fi putut gasi succesul si implinirea. Iar acum, tot cu visurile oamenilor vreau sa lucrez, dar de data aceasta, cu visuri personale, care depasesc sfera profesionala.

In cei aproape sapte ani de dezvoltare personala neintrerupta, am intrat in contact cu o sumedenie de tehnici, practici si metode de a ma descoperi si de a ma cunoaste mai bine. Este un studiu continuu care izvoraste natural din mine, pentru simplu fapt ca am ales la un moment dat sa-mi iau viata in propriile maini si sa fiu arhitectul vietii mele (stiu, este un mare cliseu, oh! dar cat este de adevarat!). Sau pe scurt, am decis ca vreau sa fiu fericita. Tot timpul, nu doar la ocazii speciale. 🙂


Ei bine si ce este cu acest Theta Healing? Pai este una dintre multele metode de cunoastere si vindecare energetica, prin care rescriem programe vechi – stiti voi, ganduri limitative, pattern-uri nocive pe care le repetam la infinit, prejudecati, frustrari acumulate din trecut si asa mai departe.

Ceea ce mi-a atras atentia la acest gen de terapie, pe langa particularitatile “tehnice”, este ca porneste de la o conditie simpla: sa crezi in Dumnezeu. Si eu cred! Nu sunt o fire bisericoasa, nu stiu toate posturile sau Sarbatorile pe de rost, dar cred si ma incred in Dumnezeu, in Bine, in Lumina si in Frumos.

Si pentru ca nu este suficient sa citesti o biblioteca intreaga de carti de dezvoltare personala, ZEN si spiritualitate, azi imi incep certificarea ca practicant de Theta Healing. Cu alte cuvinte, nu fac experimente pe oameni nevinovati, asa de capul meu. Hahaha!

Acesta este primul pas. Al doilea este inspre certificarea in Art Therapy care combina elemente din psihoterapie cu arta – pictura, colaj, sculptura, desen, grafica, muzica, dans si teatru. Pentru Art Therapy ma gandesc foarte mult la copii, nu doar la copiii nostri, ci si la copiii-adulti, adica la cei care eram noi odinioara.

Nu stiu care va fi al treilea sau al patrulea sau al o sutalea pas in toata aceasta aventura, dar stiu ca mi s-a deschis un drum si ca din toata inima accept sa merg pe el.

Si acum, back to school!
Weekend frumos sa aveti si sa ne regasim cu bine aici.

Cu mult drag,
Bianca Zen 2*imagine via mykukula

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s